Toronto universitātes vadība izmanto grupas "Backstreet Boys" un citu popmūziķu mūziku, lai "spīdzinātu" studentus un piespiestu viņus beigt protesta akciju universitātes prezidenta birojā.
Jau sešas dienas studenti ieņēmuši universitātes prezidenta Roberta Pričarda un citu administrācijas darbinieku birojus, pieprasot universitātes teritoijā aizliegt tirdzniecību ar trešās pasaules valstīs ražotiem apģērbiem.

No 20 studentiem, kas uzsāka protesta akciju, astoņi trešdien turpināja streiku. Naktīs universitātes administrācija skaļi atskaņo popmūziku, "padarot dzīvi mazliet nepatīkamu," trešdien sacīja universitātes sabiedrisko lietu menedžere Džeina Stirlinga.

"Šī droši vien šī ir pirmā reize, kad "Backstreet Boys" mūzika ar nolūku tiek izmantota kā miega aizdzinēja," atsaucoties uz protesta akcijas dalībnieces Soņas Singhas tekto, raksta "National Post". "Universitātes vadība ir ar mieru runāt ar studentiem, taču ne jau kamēr viņi ir ieņēmuši svešas biroja telpas," norādīja Stirlinga.

Universitātes veikali iepērk apģērbu no Ķīnas un Meksikas, un protestētāji, kas apvienojušies organizācijā "Studenti pret lētu darbu", nevēlas valkāt apģērbu, kas ražots uzņēmumos, kuros strādnieki spiesti strādāt ilgas darba stundas par niecīgu samaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!