Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Situācija Bahmutā ir sarežģīta un saspringta, ir pieņemts lēmums pārvietot uz turieni papildvienības, telemaratona ēterā otrdien pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

"Šobrīd kaujas darbību epicentrs ir Bahmuta, un ienaidnieks tur sakoncentrējis savus galvenos pūliņus," sacīja ministra vietniece.

Kā norādīja Maļara, Ukrainas armijas Sauszemes spēku komandieris Oleksandrs Sirskis Bahmutā izbraukājis faktiski visu pilsētu.

"Bija štābā, un uzdevums bija saprast situāciju, apstākļus, kas var traucēt aizsardzībai vai kas uzlabotu aizsardzību. Tā tieši uz vietas tika pieņemti lēmumi par papildvienību pārvietošanu un lēmumi, ko nedrīkst izpaust," sacīja Maļara.

Viņa norādīja, ka krievu uzbrukums turpinās.

"Tas turpinās aptuveni no janvāra sākuma, kad ienaidnieks aktivizējās un savāca savus spēkus, un tagad Bahmutas rajonā ienaidnieks pulcē daudzas profesionālas un daudzskaitlīgas "Vagner" vienības."

"Neraugoties uz to, ka tur ir nopietnas kaujas, neraugoties uz to, ka ienaidnieks tur ir spēcīgs un skaita ziņā tam ir pārsvars, zaudējumi ienaidniekam ir ļoti lieli," sacīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!