Foto: Reuters/Scanpix

Uz Ukrainas robežas ar starptautiski neatzīto Piedņestru otrdien notikusi šaušana, kurā Moldovas pilsonis guvis smagu ievainojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

Kā paziņojumā norāda Ukrainas Robežsardzes dienests, atsevišķos medijos nepatiesi ziņots, ka Ukrainas robežsargi "Stepanovka" iecirkņa atbildības zonā nepamatoti pielietojuši šaujamieročus pret Moldovas pilsoni.

"Informācija pilnībā neatbilst patiesībai. To apstiprina šīs provokatīvās situācijas vienpusējās izmeklēšanas komisijas provizoriskie secinājumi.Turklāt teritorijā dienošo robežsargu ieroči un munīcija ir pārbaudīta, un iztrūkums nav konstatēts," norādīts robežsardzes paziņojumā.

Ieročus pret Moldovas pilsoņiem, visticamāk, pielietojuši neatzītās Piedņestras robežsargi, norādīts paziņojumā.

Ukrainas robežsargu apvainošana nelikumīgā ieroču izmantošanā ir provokatīva rakstura paziņojums, lai slēptu Piedņestras iestāžu ieroču pielietošanu pret saviem tautiešiem, kā arī destabilizētu situāciju reģionā, uzskata Ukrainas Robežsardzes dienests.

Ukrainas robeža ar Piedņestru tiek apsargāta pastiprinātā režīmā. Starptautiski neatzītajā Piedņestrā, kas ir vienpusēji atdalījusies no Moldovas, atrodas vairāk nekā 1000 Krievijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!