Foto: DELFI

Vācijas lielākās komercbankas "Deutsche Bank" filiālē Berlīnes Cēlendorfas rajonā piektdienas vakarā uzbrucējs par ķīlnieku saņēma bankas darbinieku, tomēr sestdienas rītā viņš tika atbrīvots un uzbrucējs ir aizturēts, paziņoja vietējā policija.

Apmēram 20 gadu vecais Vācijas pilsonis sākotnēji pieprasīja vienu miljonu eiro (703 tūkstošus latu) un drošu izkļūšanu no bankas, vēstīja laikraksts "Daily Bild".

Tomēr pēc vairāku stundu ilgām sarunām viņš piekrita atbrīvot par ķīlnieku saņemto bankas darbinieku, informēja policija.

Policija iekļuva bankas filiāles ēkā Berlīnes dienvidrietumos un aizturēja uzbrucēju, kas neizrādīja pretošanos.

Uzbrucējs bankā ieradās piektdien neilgi pirms darba laika beigām, kad filiālē atradās ap 20 darbinieku. Darbiniekiem izdevās aizbēgt uz filiāles otro stāvu, kur uzbrucējs viņus neredzēja, un izkļūt no ēkas pa dienesta ieeju.

Vienīgais darbinieks, ko viņam izdevās saņemt par ķīlnieku, tika atbrīvots un ir sveiks un vesels. Policija informēja, ka viņam tiks sniegta psiholoģiskā palīdzība.

Vairāki plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka uzbrucējs ir apgalvojis, ka viņam ir sprāgstvielas, tomēr policija šo informāciju nedz noliedza, nedz apstiprināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!