Foto: AFP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans izteicies, ka Vācija "izdara pašnāvību", liedzot viņam tikties ar Vācijā dzīvojošajiem turkiem, kad viņš apmeklēs šo valsti, lai piedalītos G20 samitā.

"Vācija izdara pašnāvību. (..) Vācijai ir jālabo šī kļūda," sacīja Erdogans intervijā Vācijas laikrakstam "Die Zeit". Viņš norādīja, ka Turcija uzskata Vāciju par valsti, kas aizsargā teroristus, un nemainīs savu viedokli, kamēr Vācija nebūs deportējusi uz Turcija islāmistu sludinātāja Fetullas Gilena atbalstītājus.

Ankara uzskata ASV dzīvojošo Gilenu par galveno organizatoru pērnā gada puča mēģinājumam. Gilens šīs apsūdzības noliedz.

Erdogans arī sacīja, ka Vācija un Turcija ir nepieciešamas viena otrai un personiskā līmenī viņam neesot problēmas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Pagājušajā nedēļā Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls paziņoja, ka Erdogana lūgums atļaut viņam mītiņā uzrunāt Vācijā dzīvojošos turku kopienas pārstāvjus netiks apmierināts. "Mūsu valsts ir atvērta valsts, taču mēs nedomājam ļaut citu valstu iekšējos konfliktus izplatīt mūsu iedzīvotāju vidū," sacīja Gabriēls.

Erdogans ieradīsies Vācijā, lai piedalītos G20 samitā, kas notiks piektdien un sestdien Hamburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!