Vācijas policija arestējusi kādas kompānijas eksporta vadītāju. Firma tiek turēta aizdomās, ka tā ārvalstīm piegādājusi iekārtas, kuras var izmantot raķešu izgatavošanā, piektdien paziņoja prokuratūra.
Izmeklēšana par eksporta pārkāpumiem un spiegošanu ir kārtējā no virknes izmeklēšanu Vācijā par svarīgu tehnoloģiju nosūtīšanu trešajām valstīm.

"Saskaņā ar pašreizējo informāciju firma kopš vismaz 2001.-2002.gada, izmantojot spiegošanas organizācijas, apgādāja ārvalstis ar vibrācijas testēšanas iekārtām, kas nepieciešamas raķešu tehnoloģiju izstrādei," paziņoja federālā prokuratūra.

Prokuratūras preses pārstāve apstiprināja, ka lietā iesaistītas vairāk nekā viena ārvalsts.

Tīringenes federālajā zemē esošās vārdā neminētās kompānijas eksporta direktors tika arestēts ceturtdien, dienu pēc tam, kad tika veiktas kratīšanas firmas birojā un divās privātmājās.

Federālā prokuratūra pērn paziņoja par izmeklēšanu pret diviem vāciešiem un Šveices pilsoni, kuri tika turēti aizdomās par palīdzības sniegšanu Lībijai iegūt kodolieroču tehnoloģiju.

Izmeklēšana tika veikta par vēl vienu vācieti, kurš tika turēts aizdomās kodolieroču tehnoloģiju piegādēs ārvalstij, kuru mediji identificēja kā Irānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!