Bijušais Vācijas kanclers Helmuts Kols piektdien izmantojis savas jaunās grāmatas prezentācijas pasākumu, lai izgāztu dusmas uz saviem nelabvēļiem žurnālistu un politiķu aprindās, vainojot viņus finansu skandāla izraisīšanā.
"Ar šo grāmatu es nevēlējos uzplēst nekādas brūces," preses konferencē Berlīnē, kurā tika prezentēta grāmata "Mana dienasgrāmata 1998-2000", apgalvoja Kols.

Taču, runājot par pēdējiem diviem gadiem, kas pagājuši kopš Kols vēlēšanās zaudēja sociāldemokrātam Gerhardam Šrēderam, bijušais kanclers, sitot ar dūri pa galdu, apliecināja, ka "kreisie politiķi un masu informācijas līdzekļu pārstāvji" sadarbojušies, lai izplatītu melus par viņu.

Bijušais kanclers nolasīja vairākus savu memuāru fragmentus, kuros uzsvēra, viņaprāt, nepatiesos apvainojumus, kas pret viņu izskanējuši televīzijā un laikrakstos un ko vēlāk izplatīja arī citi masu informācijas līdzekļi.

"Politiskie oponenti un līdz ar viņiem arī daļa žurnālistu centās attēlot mani kā korumpētu un varaskāru politiķi," teica Kols.

Grāmatas fragmentos, kas tika publicēti nedēļas sākumā, Kols savus pēctečus Kristīgo demokrātu savienības vadībā Angelu Merkelu un Volfgangu Šoibli vaino sazvērestībā pret viņu. Taču preses konferencē Kols izteica cerību, ka Šoible viņam piedos un ka viņi "normalizēs" savstarpējās attiecības.

Kols arī norādīja, ka pilnībā atbalsta Kristīgo demokrātu savienības pašreizējo priekšsēdētāju Merkelu, kura publiski norobežojusies no sava bijušā skolotāja.

400 lappušu biezajos memuāros aprakstīts laika posms no Kola sakāves vēlēšanās 1998.gada septembrī līdz 2000.gada 3.oktobrim, kad tika svinēti desmit gadi kopš Vācijas atkalapvienošanās, ko Kols uzskata par sava mūža lielāko sasniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!