Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns trešdien aicināja noteikt sankcijas pret valstīm, kuras slēpj informāciju par pandēmijām un to uzliesmojumiem, raksta "Politico".

Atsaucoties uz Pasaules Tirdzniecības organizācijas pilnvarām noteikt sankcijas valstīm par noteikumu neievērošanu, Špāns sacīja, ka "kaut kam jāseko", ja valstis neizpildīs saistības saskaņā ar jauno pandēmijas līgumu, ko Pasaules Veselības asambleja izskatīs novembrī.

Priekšlikums par sankcijām no kādas lielas Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts iezīmē būtisku attieksmes maiņu, jo Rietumu valdības apsūdz Ķīnu par to, ka tā neļauj pilnībā izpētīt jaunā koronavīrusa izcelsmi, atzīmē medijs.

Pasaules Veselības organizācijas ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebrejesus arī mudināja apsvērt šo ideju, valstīm sākot apsvērt līgumu, kas ir juridiski saistošs instruments, lai labāk novērstu, atklātu un reaģētu uz nākotnes pandēmijām. Līgumam vajadzētu būt “visiem stimuliem”, lai veicinātu pārredzamību, sacīja Tedross, uzstājoties preses konferencē kopā ar Špānu Berlīnē. "Bet varbūt sankciju izpēte var būt svarīga," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!