Vācijas pasts organizē pastniekiem nodarbības suņu psiholoģijā, un statistika liecina, ka šīs zināšanas lieti noder daudziem pasta darbiniekiem.
Amatpersonas norāda, ka šogad Ziemassvētkos pēc nodarbībām suņu uzbrukumu skaits pastniekiem bijis mazākais pēdējos 10 gados.

Vācijas pasta pārstāve Silvija Blēzinga norādīja: "Uzbrukumu skaits sarūk, un dažviet pat uz pusi. Samazināšanās sākās, kad mēs pasta darbiniekiem sākām mācīt, kā domā suns. Mēs viņiem mācām nebēgt, redzot tuvojošos suni, un skaidrojam, kā reaģēt bīstamā situācijā".

Vācijas pasts kopš 2001.gada, kad kursi tika ieviesti, uz tiem ir nosūtījis apmēram 80 000 pastnieku, lai viņiem iemācītu izprast suņa psiholoģiju un tikt galā ar šiem dzīvniekiem.

"Tas man deva patiesu ieskatu suņu uzvedībā un ļāva saprast, kāpēc viņi kož," sacīja pastnieks Rolfs Šulcs no Berlīnes.

Kursos iekļauti gan teorētiski, gan praktiski ieteikumi par to, kā tikt galā ar suņiem. Profesionāli dzīvnieku psihologi pastniekiem izskaidro, kāpēc ar velosipēdu nav iespējams aizbēgt no suņa, kā arī demonstrē, kā nodot pastu, netiekot sakostam.

"Mēs pastniekiem rādām suņu izteiksmes un mācam uztvert brīdinājuma pazīmes. Mēs iesakām arī pārliecināties, ka suņa īpašnieki zina, cikos tiks piegādāts pasts. Vācijā pastnieki ir ļoti precīzi, un ja cilvēks zina, kad pasts tiks piegādāts, viņš suni var piesiet vai iespundēt," teica suņu treneris Štefans Bīgers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!