Vācijas prokurori pirmdien paziņoja, ka sākuši izmeklēšanu pret bijušā apsūdzētā - holokausta noliedzēja advokāti, kura parakstījusi vēstuli ar aizliegto nacistu saukli "Heil Hitler".
Advokāte Silvija Štolca tiek apsūdzēta par aizliegtās frāzes uzrakstīšanu kaismīgas oficiālas vēstules beigās, kura nosūtīta reģionālajai apelāciju tiesai Karlsrūes pilsētā, pavēstīja Manheimas pilsētas prokuratūra.

Štolcai pirms tam liegts aizstāvēt neonacistu "vēsturnieku" Ernstu Cindelu, kurš ir viena no vadošajām figūrām holokausta noliegšanas kustībā sakarā ar vairākkārtīgajiem ekstrēmajiem izlēcieniem tiesā.

Prokuratūras preses pārstāvis sacīja, ka Štolcas 63 lappušu vēstule, ar kuru viņa protestē pret savu noraidīšanu, bijusi nacistus atbalstoša tirāde, kurā bijis arī rakstīts, ka Ādolfs Hitlers atkal celsies kā "glābējs".

67 gadus vecais Cindels februārī stājās tiesas priekšā Manheimā, un viņam izvirzītas vairākas apsūdzības, arī par musināšanu uz rasu naidu, par kurām draud cietumsods līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!