Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vācijā turpina pieaugt ar Covid-19 inficēto skaits, un sestdien atkal reģistrēts kopš aprīļa nepieredzēti liels inficēšanās gadījumu skaits.

Pēdējo 24 stundu laikā Vācijā reģistrēti 2034 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 232 082 cilvēkus, paziņojis Roberta Koha institūts (RKI).

Pēdējo reizi augstāks jauno inficēto skaits tika reģistrēts 25.aprīlī, kad tika konstatēti 2055 inficēšanās gadījumi.

Visā valstī konstatēts liels skaits nelielu infekcijas perēkļu, no kuriem daudzi saistīti ar ģimenes svētkiem, piektdien norādīja RKI.

Liels inficēšanās gadījumu skaits, īpaši jaunākās vecuma grupās, saistīts arī ar tūrisma ceļojumiem uz ārvalstīm.

Covid-19 pandēmija savu līdzšinējo apogeju Vācijā sasniedza aprīļa sākumā, kad ik dienu tika reģistrēti vairāk nekā 6000 jaunu inficēšanās gadījumu.

Pēc tam jaunu inficēšanās gadījumu skaits sāka strauji sarukt, un šī tendence bija vērojama līdz jūlija beigām. Taču pēdējā laikā situācija atkal ir mainījusies pretējā virzienā, raisot bažas par tā dēvēto pandēmijas otro vilni.

Tajā pašā laikā daļa ekspertu norāda, ka reģistrēto inficēšanās gadījumu skaita pieaugums sakritis ar to cilvēku skaita pieaugumu, kam tiek veikti Covid-19 testi.

Pēdējās diennakts laikā reģistrēti arī septiņi Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, kopējam koronavīrusa upuru skaitam Vācijā sasniedzot 9267 cilvēkus, ziņo RKI.

Tajā pašā laikā institūts lēš, ka aptuveni 206 000 ar Covid-19 sasirgušo ir atlabuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!