Foto: Publicitātes foto
Vācijas ietekmīgā strādnieku arodbiedrība "IG Metall" svētdien sāka streiku pirms visā valstī plānotā nozīmīgo inženierijas un metālapstrādes nozaru streika, pieprasot algu palielinājumu.

Arodbiedrība paziņoja, ka piecos valsts reģionos darbarīkus nolikušu 2500 strādājošo, pieprasot algas palielinājumu par 6,5%. Strādājošie par "provokāciju" nosauca darba devēju piedāvājumu algas palielināt par 3%.

"Mēs aicinām pieņemt lēmumu, kurā pausta nopietna attieksme pret strādājošajiem un viņu darbu," teica "IG Metall " priekšsēdētājs Bertolds Hubers.

Streiks skāris tādas lielas kompānijas, kā kravas automašīnu ražotāju "MAN", rūpniecisko konglomerātu "Siemens", smagās rūpniecības milzi "ThyssenKrupp", kā arī automašīnu detaļu ražotājus "Continental" un "Bosch", norādīja arodbiedrība.

"IG Metall" paziņoja, ka nedēļas vidū plānots sākt "plašus streikus visā valstī".

Sarunas par algu palielinājumu elektrības, inženierijas un metālapstrādes nozarēs, kurās Vācijā strādā vairāk nekā 3,5 miljoni cilvēku, mudina arī citās nozarēs strādājošos pieprasīt algas palielinājumu.

Pašlaik rit jau trešā sarunu kārta.

Šomēnes pēc vairāku nedēļu ilgām sarunām, kas vairākkārt pārtrūka pēc brīdinājumiem par streikiem visā valstī, Vācijas valsts sektorā strādājošie panāca algas palielinājumu par 6,3% divu gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!