Foto: Shutterstock

Tiesa Vācijas pilsētā Ķelnē izskatīs lietu pret Krievijas pilsoni Jeļenu Kolbasņikovu, kas tiek apsūdzēta kara propagandā ar Krievijas agresijas pret Ukrainu publisku atbalstīšanu.

Tiesas pārstāvis komentārā raidstacijai "Deutsche Welle" (DW) atzīmēja, ka Kolbasņikova tiek apsūdzēta pēc Vācijas Kriminālkodeksa 140. panta 2. punkta par viņas teikto prokrieviskas akcijas laikā 2022. gada 8. maijā, kad viņa atbalstīja agresīvo karu pret Ukrainu.

"Krievija nav agresors. Krievija pašlaik palīdz izbeigt karu Ukrainā," mītiņā paziņoja Kolbasņikova. Ķelnes prokuratūra secināja, ka viņas izteikumi ir noziegums.

Saskaņā ar starptautiskajām tiesībām agresīva kara īstenošana ir noziegums. Tas, kurš atbalsta šādu karu, Vācijā riskē saņemt trīs gadu cietumsodu. DW gan atzīmēja, ka Kolbasņikovai, visticamāk, tiks piespriests naudassods.

Kolbasņikova, kas dzimusi Ukrainas pilsētā Dņipro, ir viena no Vācijā notiekošo prokrievisko protestu līderēm.

Viens no šādiem mītiņiem Vācijā notika septembrī, un uz to atnāca apmēram divi tūkstoši Krievijas pilsoņu. Tur arī tika organizēta līdzekļu vākšana Donbasa "separātisko spēku" atbalstam, un Kolbasņikova stāstīja Krievijas propagandu, ka Krievijas armija aizstāvot Donbasa krievvalodīgos iedzīvotājus.

Šī gada janvārī mediji ziņoja, ka Kolbasņikova un viņas vīrs Makss Šlunds Vācijā vāc ziedojumus no Krievijas piekritējiem, un savāktā nauda tiek atdota Krievijas armijas vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!