Vācijas aizsardzības ministrs Rūdolfs Šarpings ir izraisījis skandālu, ļaujot žurnālam publicēt fotogrāfijas, kurās viņš kopā ar draudzeni plunčājas peldbaseinā Maljorkā, kamēr Vācijas armija gatavojas riskantai NATO misijai Maķedonijā.
Šarpinga pārstāvētās Sociāldemokrātiskās partijas (SPD) biedri ir sašutuši par viņa kļūmi pirms Vācijas parlamenta trešdienas balsojuma, kurā tiks lemts, vai Vācija nosūtīs 500 karavīrus uz NATO operāciju albāņu partizānu ieroču savākšanai Maķedonijā.

Vācijas prese gan izsmej, gan pauž neizpratni par Šarpinga rīcību, un daži politiķi aicina atkāpties no amata šo vīru, kurš kādreiz vadīja SPD un ir neveiksmīgi kandidējis uz federālā kanclera amatu.

Fotogrāfijas, kurās ministrs redzams peldbaseinā kopā ar savu saderināto grāfieni Kristīnu Pilati fon Tasulu cu Daksbergu-Borgrēvi, pēdējās dienās ir publicējuši Vācijas galvenie laikraksti. Tās tika uzņemtas ministra intervijā žurnālam "Bunte" ar nosaukumu "Pilnīgi iemīlējies Maljorkā", kas ar viņa piekrišanu tika publicēta ceturtdien.

"Tas ir nepieņemami karavīriem, viņi zaudēs jebkādu cieņu. Viņam vajadzētu meklēt citu darbu," aģentūrai "Reuters" paziņoja parlamenta deputāts no SPD, kurš vēlējās palikt anonīms.

Daži masu mediji pauda izsmieklu, citi - neticību, bet laikraksts "Bild" aizstāvēja Šarpingu, atzīstot, ka "laimīgs ministrs strādā daudz labāk nekā neapmierināts".

Žurnāls "Spiegel" pirmajā lappusē zem virsraksta "Rūdolfs Iekarotājs" publicēja attēlu, kurā Šarpings un grāfiene Kristīna plunčājas otrādi apgāztā armijas ķiverē, kas piepildīta ar ūdeni.

Šarpings pirmdien intervijā "Bild" sacīja: "Katram cilvēkam - politiķi nav izņēmums - jāļauj atklāti parādīt savas jūtas. Kas attiecas uz mani, es jūtos labi, strādāju koncentrējoties un esmu laimīgs. Šķiet, ka daži cilvēki to nespēj pieņemt."

Viņš uzsvēra, ka šīs fotogrāfijas uzņemtas vēl pirms tam, kad karaspēka nosūtīšana uz Maķedoniju kļuva par politiskās darba kārtības jautājumu.

Opozīcijā esošās Kristīgo demokrātu savienības preses sekretārs aizsardzības jautājumos Pauls Breiers paziņoja laikrakstam "Die Welt", ka "signāls karavīriem ir katastrofāls" un "ministram jāatkāpjas".

"Viņš nevar atļauties fotografēšanos, spēlējoties ar savu draudzeni [..] peldbaseinā. Viņam tā vietā vajadzētu apmeklēt karavīrus," sacīja aptauju institūta "Forsa" vadītājs Manfrēds Gilners.

Šarpings un viņa draudzene plāno apprecēties, kad būs šķīruši katrs savu laulību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!