Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas federālo zemju veselības ministri piektdien aicinājuši atvērt revakcināciju pret Covid-19 visiem iedzīvotājiem.

"Federālās zemes piekrīt, ka ikvienam, kurš pirms sešiem mēnešiem vai senāk saņēmis otro devu, ir jābūt iespējai saņemt atbilstošu revakcināciju," preses konferencē paziņoja Bavārijas federālās zemes veselības ministrs Klauss Holetšeks.

Arī Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns aicinājis atvērt revakcināciju pret Covid-19 visiem iedzīvotājiem, bet Vācijas Vakcinācijas pastāvīgā komiteja (Stiko) līdz šim rekomendējusi revakcināciju tikai cilvēkiem vecumā virs 70 gadiem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām.

Saskaņā ar Vācijas Roberta Koha institūta (RKI) piektdien publiskotajiem datiem Vācijā 24 stundās reģistrēti 37 120 jauni Covid-19 gadījumi.

Vācijas federālo zemju veselības ministri divas dienas apsprieda labākos veidus cīņai ar ceturto koronavīrusa vilni.

Špāns trešdien pavēstīja, ka Vācija šobrīd pieredz masīvu nevakcinēto iedzīvotāju pandēmiju, aicinot īstenot stingrākus soļus, lai apturētu atsākušos Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu.

Koalīcijas sarunās iesaistītās partijas, kuru mērķis ir līdz decembra sākumam izveidot valdību, līdz šim ir izslēgušas obligātu vakcināciju pret Covid-19 un paziņojušas, ka jauns karantīnas režīms netiks ieviests - vismaz ne vakcinētajiem.

Vairākas no Vācijas zemēm, kam ir ievērojamas pilnvaras lemt par savu pieeju Covid-19, jau ir ieviesušas vai vienojušās par ierobežojumiu ieviešanu nevakcinētajiem.

Vācijā pret Covid-19 pilnībā vakcinēti 67% iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!