Starptautiskais terorists Osama bin Ladens ir dzīvs, un viņa vadītais teroristu tīkls "Al Qaeda" plāno lielu uzbrukumu, kas, iespējams, tiks rīkots Vācijā, televīzijas sabiedrībai ZDF teica Vācijas izlūkdienesta vadītājs.
Ņemot vērā to, cik rūpīgi bija izplānoti līdzšinējie uzbrukumi, "briesmas ir tik konkrētas, ka mums jārēķinās ar jaunu uzbrukumu, daudz lielāka mēroga uzbrukumu", intervijā, ko ZDF gatavojas pārraidīt otrdien, sacīja izlūkdienesta BND direktors Augusts Henings.

"Draudi ir lieli, arī Vācijā," teica Henings, norādot, ka "Al Qaeda", ko vaino 2001. gada 11. septembra terora aktu sarīkošanā ASV, acīmredzot vēlas, lai pasaule zinātu, ka teroristu tīkls vēl pastāv un darbojas.

Izlūkdienesta direktors runāja par "jaunām dimensijām", kas atklātas pēc "Al Qaeda" otra augstākā līdera Aimana al Zavahiri komentāriem, kuru ierakstu oktobrī pārraidīja Kataras satelīttelevīzijas kanāls "Al Jazeera".

Šajā ierakstā Zavahiri brīdināja, ka "Al Qaeda" gatavo jaunus uzbrukumus pret Savienotajām Valstīm un to sabiedrotajiem, konkrēti, Vāciju un Franciju.

Henings arī apgalvoja, ka bin Ladens "ir ne vien dzīvs, bet arī aktīvs" un darbojas kalnu apvidū Afganistānas un Pakistānas pierobežā, kur viņš, pēc Heninga teiktā, ir labi aizsargāts un kur viņš saņem lielu atbalstu.

Pēc izlūkdienesta direktora vārdiem, bin Ladens šobrīd Afganistānā veido kaujinieku grupējumu, un ir pazīmes, kas liecina par iespējamiem uzbrukumiem Afganistānā izvietotajiem rietumvalstu kareivjiem un Starptautiskajiem drošības spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!