Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gatavojoties septembrī gaidāmajām Bundestāga vēlēšanām, Vācijas galēji kreisā partija "Die Linke" ("Kreisie") izraudzījusies līderus savai vēlēšanu kampaņai.

"Die Linke" cīņā par Bundestāga vietām vadīs 39 gadus vecā partijas līdzpriekšsēdētāja Janīna Vislere un 63 gadus vecais "Die Linke" frakcijas līdzpriekšsēdētājs Dītmars Bračs.

Iepriekšējās Bundestāga vēlēšanās 2017.gadā "Die Linke" izcīnīja 9,2% balsu. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka vēlēšanās septembrī partija varētu iegūt 6% līdz 8% balsu.

"Mūsu mērķis ir šajā vēlēšanu gadā tikt pie divciparu skaitļiem," sacīja Bračs, runājot par izredzēm vēlēšanās.

"Die Linke" nav reālistisku izredžu pašai veidot valdību, bet tā var kļūt par koalīcijas partneri, piemēram, koalīcijā ar zaļajiem, kuru popularitāte ir pieaugusi, un citiem kreisajiem spēkiem.

Taču "Die Linke" gadījumā problēma var izrādīties tās drošības politika un ārpolitika. Partija noraida NATO un nevēlas Vācijas karavīru iesaistīšanos misijās ārvalstīs.

Zaļo līdzpriekšsēdētājs Roberts Hābeks nesen aicināja "Die Linke pielāgot savu politiku un parādīt, ka tā ir gatava būt valdībā, bet šie aicinājumi pagaidām vēl nav atraduši dzirdīgas ausis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!