Foto: LETA

Otrdien Vācijas pilsētas Štutgartes policija veikusi kratīšanu kādā dzīvoklī un atradusi tajā vairāk nekā simts trušus, divas jūras cūciņas un divus papagaiļus, vēsta "The Local".

Dzīvnieki atrasti kāda 48 gadus veca vīrieša dzīvoklī. Lielāko daļu zvēru vīrietis turējis dzīvnieku pārvadāšanai paredzētos krātiņos.

Kā "The Local" pavēstījis Štutgartes policijas pārstāvis, šis bijis neierasts atklājums: "Tā bieži notiek ar kaķiem un suņiem, bet nekad neesmu dzirdējis par gadījumu, kad kāds miteklī turējis tik daudz trušus."

Policisti palīgos pieaicinājuši veterinārārstus, kuri dzīvniekus ievietojuši divos furgonos un nogādājuši dzīvnieku patversmē.

Likumsargi uzsākuši izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kādēļ vīrietis savā dzīvoklī turējis tik daudz pūkaiņu. Viņam varētu tikt izvirzīta apsūdzība saistībā ar dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Vācijā augstākais iespējamais sods par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem ir to konfiskācija un naudas sods 25 000 eiro apmērā, kā arī aizliegums nākotnē turēt dzīvniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!