Foto: Shutterstock
Imigrantu hosteļos Vācijā vardarbīgi incidenti dažādu iebraucēju grupu starpā ir bieža problēma, atzina Vācijas policijas arodbiedrības prezidents Rainers Vents.

Konfliktos tiek likti lietā naži un pašdarināti ieroči. Bieži tiek darīts pāri bērniem un tiek izvarotas sievietes, Bavārijas laikrakstam "Neue Presse" stāstīja Vents.

"Mēs šo vardarbību esam redzējuši nedēļām un pat mēnešiem," sacīja policijas arodbiedrības "DPoIG" vadītājs. Iepriekš cita policijas arodbiedrība "GdP" aicināja imigrantus sadalīt pēc reliģiskās piederības.

"Grupas apvienojas pēc etniskā, reliģiskā vai klanu struktūras [principa] un uzbrūk viena otrai ar nažiem un paštaisītiem ieročiem," sacīja Vents.

Konfliktu mērķis bieži ir noteicošās lomas nodrošināšana hostelī. "Daudz ko no tā var saistīt ar saspiestajiem apstākļiem mitekļos, taču ir arī rūdīti krimināli elementi," skaidroja policijas pārstāvis.

Vents stāstīja, ka lielākā daļa konfliktu norisinās musulmaņu grupās. "Sunnīti cīnās ar šiītiem, ir dažādi salafisti... sievietes tiek spiestas nēsāt plīvurus. Vīriešus spiež lūgt. Islāmisti grib uzspiest savas vērtības," sacīja policijas pārstāvis.

Kristiešiem nepieciešama īpaša aizsardzība, jo viņus bieži atstumj malā. Citas grupas, kurām nepieciešama īpaša aizsardzība, ir vientuļas sievietes, jaunieši un bērni.

"Šajos gadījumos patiesos vardarbības apmērus var tikai minēt, jo sievietes un bērni parasti neizvirza apsūdzības baiļu dēļ. Mēs šeit runājam par pāridarījumiem un izvarošanu," laikrakstam stāstīja Vents.

Viņš arī pieprasīja tūlītēju vardarbīgo imigrantu deportēšanu.

Tikmēr laikraksts "Bild" vēsta, ka Vācijā vidēji katru dienu ierodas 10 000 imigrantu, kaut arī uz valsts dienvidu robežām ieviesta kontrole.

Pēdējo nedēļu laikā imigrantu hosteļos notikuši vairāki vardarbīgi incidenti, kas bieži bijuši saistīti ar pārtikas sadali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!