Foto: AP/Scanpix

Vācijas prokuratūra otrdien paziņojusi, ka sākusi izmeklēšanu par miniatūru karātavu uzstādīšanu pirmdien islamizācijas pretinieku organizācijas PEGIDA rīkotajā demonstrācijā Drēzdenē.

Uz karātavām bija uzraksts, ka tās rezervētas Vācijas kanclerei Angelai Merkelei un vicekancleram Zigmāram Gabriēlam.

Izmeklēšana sākta pret nezināmām personām par kūdīšanu uz noziegumu pastrādāšanu un miera traucēšanu, par ko var tikt piespriests līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods.

Jau vēstīts, ka demonstrācijā Drēzdenē, protestējot pret Merkeles liberālo imigrācijas politiku, pirmdien pulcējās aptuveni 9000 cilvēku.

Policija pašreiz cenšas noskaidrot, kurš atnesa karātavas uz demonstrācijas norises vietu.

Vācijas likumdevēji nosodījuši šo incidentu, norādot, ka vainīgie jāsauc pie atbildības.

Viens no sociāldemokrātu (SDP) likumdevējiem laikrakstam "Handelsblatt" uzsvēra, ka gadījums, kad valsts demokrātiski ievēlētiem pārstāvjiem tiek draudēts ar nāvi, pat ja tikai simboliski, nedrīkst palikt bez sekām.

Politiķis pauda pārliecību, ka pie atbildības saucami arī demonstrācijas organizētāji, kas "acīmredzot piecietuši naidīgus saukļus un simbolus".

Tikai nelielā eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) atteicās distancēties no PEGIDA.

Vācijas policistu arodbiedrības priekšsēdētājs norādīja, ka drošības spēkiem ir jāpatur acīs PEGIDA un "jānovērš jauna organizēta labējā spārna terorisma izplatīšanās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!