Foto: DELFI
Trešdienas naktī lielā daļa Vācijas teritorijas plosījās spēcīgas vētras, kurās viens cilvēks gāja bojā, krītot nolauztam kokam, un kādu laiku bija slēgta Frankfurtes lidosta, vēsta aģentūra DDP.

Vētra vispirms skāra Vācijas rietumdaļu, kur sākās stipras lietusgāzes un negaisi ar pērkonu un zibeni un desmitiem cilvēku guva ievainojumus no krītošiem koku zariem, lidojošiem gruvešiem un ceļu satiksmes negadījumos.

Neliels virpuļviesulis nodarīja postījumus Reinas reģionā, kur tika sagrauti vairāki kempingi.

Kāds 72 gadus vecs mednieks tika atrasts miris zem krituša koka īsi pirms pusnakts Hesenes reģionā, kad par viņa pazušanu ziņoja viņa medību biedrs, teica policijas pārstāvis.

Vācijas lielākais gaisa transporta mezgls - Frankfurtes lidosta - bija slēgta pusstundu apmēram no plkst. 8.00 līdz 8.30. Tuvojošās lidmašīnas tika novirzītas uz citām lidostām vai gaidīja atļauju nolaisties, teica lidostas pārstāvis, kaut gan viņam nebija informācijas, cik pasažieru no tā cietuši.

Trīs cilvēki tika ievainoti Hesenes reģiona Švalmēderas rajonā, kur vētra izrāva ar saknēm kokus, norāva jumtu dakstiņus un applūdināja pagrabus. Vairākus ceļus bloķēja krituši koki. Vienam vīrietim uzkrita koka zars, bet kāds velosipēdists un motociklists cieta atsevišķos ceļu satiksmes negadījumos uz applūdušajām ielām.

Reinzemes pilsētā Neivīdā spēcīgā lietusgāze un vējš kādā kempingā saplēsa telti un pacēla to gaisā līdz ar visu koka pamatni un trieca pret žogu, smagi ievainojot kādu 20 gadus vecu vīrieti galvā un mugurā. Viņa stāvoklis ir kritisks, taču ne dzīvībai bīstams. Divi 17 gadus veci zēni guva vieglākus ievainojumus.

"Deutsche Bahn" bija spiesta slēgt daudzus vilciena maršrutus, it īpaši valsts galējos rietumos ap Menhengladbahu un Minsteri, tomēr daudzas līnijas nakts gaitā tika attīrītas un sāka darboties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!