Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas sociāldemokrāti (SPD) metīs izaicinājumu kancleres Angelas Merkeles kristīgajiem demokrātiem (CDU), izvēršot 24 miljonus eiro vērtu vēlēšanu kampaņu, kuras ietvaros turnejā pa visu valsti dosies partijas līderis un kanclera amata kandidāts Martins Šulcs, otrdien pavēstīja amatpersonas.

SPD, kas patlaban no Merkeles valdošajiem konservatīvajiem atpaliek par 14 līdz 18 procentpunktiem, augustā un septembrī Šulcu sūtīs 20 000 kilometru garā braucienā pa 60 Vācijas pilsētām, pavēstīja SPD ģenerālsekretārs Hubertus Heils.

Kampaņā tiks likts uzsvars uz tādiem SPD pamatjautājumiem kā ģimene, vienlīdzīga samaksa un bezmaksas izglītība, un tās gaitā partija izplatīs vēlēšanu plakātu sērijas.

SPD gada sākumā aptaujās pakāpās par desmit procentpunktiem, kad nepopulāro Zigmāru Gabriēlu partijas līdera amatā bija nomainīja Šulcs, taču eiforija drīz noplaka.

"Nozīme ir beigu sprintam, un tam mēs esam labi gatavi," sacīja Heils.

24.septembra Bundestāga vēlēšanās Merkele kandidē jau uz ceturto kanclera amata termiņu. Pēc visa spriežot, jaunajā Bundestāgā pirmo reizi izdosies iekļūt arī labējā spārna pretimigrācijas partijai "Alternatīva Vācijai" (AfD).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!