59 procenti Lielbritānijas pilsoņu vecumā no 18 līdz 24 gadiem lieto alkoholu tikai tāpēc, lai piedzertos, un šī tendence var pastiprināties pasaules futbola čempionāta laikā, liecina ceturtdien publicēti aptaujas rezultāti.
Aptauja tika veikta pēc labdarības organizācijas "Developing Patient Partnerships" (DPP) pasūtījuma, izvaicājot 1022 cilvēkus.

Alkoholu lieto ar vienīgo mērķi piedzerties arī 43 procenti britu vecumā no 25 līdz 34 gadiem un 24 procenti visu britu.

Apmēram 30 procenti visu britu - 38 procenti vīriešu un 23 procenti sieviešu - atzina, ka dzer pārāk daudz. DPP vadītājs ārsts Deivids Riglijs atzina aptaujas rezultātus par satraucošiem, jo ne visi apzinās, ka dzer pārāk daudz, tātad šādu cilvēku īpatsvars ir daudz lielāks.

29 procenti aptaujāto vecumā no 18 līdz 24 gadiem sacīja, ka neatceras, ko dzērumā darījuši, un 39 procenti bija neapmierināti ar savu uzvedību.

80 procenti britu vecumā no 18 līdz 34 gadiem un 27 procenti visu britu atzina, ka paģiru dēļ viņiem dažreiz bijis grūti strādāt.

44 procenti britu vecumā no 18 līdz 34 gadiem plāno dzert vairāk nekā parasti pasaules futbola čempionāta laikā, kas 9.jūnijā sāksies Vācijas pilsētā Minhenē un noslēgsies 9.jūlijā Berlīnē.

Otrdien tika publicēti citas aptaujas rezultāti, saskaņā ar kuriem sestdaļa britu atzina, ka darba laikā atradušies alkohola ietekmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!