Vairāk nekā puse Krievijas iedzīvotāju domā, ka ikviens pie varas esošais ir negodīgs, sākot no prezidenta un parlamenta līdz valdībai un tiesām, liecina pirmdien izplatīti aptaujas rezultāti.
"Tas izskaidro kolosālo politiskās apātijas līmeni sabiedrībā," pavēstīja Stratēģisko pētījumu institūta prezidents Aleksandrs Konovalovs.

Nedaudz mazāk par trešdaļu no aptaujātajiem 1600 krieviem prezidentu Vladimiru Putinu nodēvēja par godīgu, savukārt valdību šādi vērtēja tikai pieci procenti aptaujāto, bet Valsts domi - tikai divi procenti, liecina dienesta "ROMIR-monitoring" aptaujas rezultāti.

Valsts domē vairums ir prokremliskās partijas "Vienotā Krievija" locekļi, un kritiķi saka, ka daudzi deputāti nedomājot apstiprina likumus, tajā pašā laikā izbaudot amata sniegtos labumus.

Visos Krievijas sabiedrības līmeņos arī ir izplatīta korupcija, no ceļu satiksmes miličiem līdz nodokļu dienesta darbiniekiem. "Transparency International" 2005.gada starptautiskajā korupcijas uztveres indeksā Krievija ir 126.vietā, kopā ar Sjerraleoni, Nigēru un Albāniju.

"Cilvēki ļoti maz kam tic. Tāda ir mūsu dzīvesveida realitāte," radiostacijai "Eho Moskvi" pavēstīja Konovalovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!