Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Taizemes galvaspilsētā Bangkokā ugunsdzēsēji katru dienu saņem aptuveni simts lūgumus noķert čūskas, bet tikai vienu vai divus izsaukumus uz ugunsgrēkiem, vēsta "Reuters". Aģentūras fotogrāfs Soe Zeja Tuns iemūžināja kāda pilsētas ziemeļaustrumu iecirkņa glābēja Pinjo Pukpinjo ikdienu, ķerstot ložņājošos dzīvniekus.

Pukpinjo iecirknis katru gadu saņemot ap 3000 izsaukumu uz čūsku apsēstām ēkām, bet kopumā galvaspilsētā pērn vien gadā saņemti apmēram 37 000 ziņojumu par rāpuļiem, kuri ienākuši cilvēku dzīvesvietās.

Čūskas Bangkokā galvenokārt dzīvo apakšzemes kanālos un caur kanalizācijas sistēmām un dārziem ierodas cilvēku mājās pārsvarā lietus sezonā, meklējot ēdienu. Pukpinjo stāsta, ka savā karjerā noķēris jau vismaz 10 000 ložņu un pēdējos gados pat vidēji vairāk par divām katru dienu.

Viņš pats arī atzīst, ka darbs viņam liek justies kā varonim citu acīs, jo, lai gan čūskas ir ierasta Taizemes dzīvā radība, vairums viņa tautiešu no tām baidās.

Vidēji divas trešdaļas noķerto čūsku nav indīgas, bet pārējās ir dzīvībai bīstamas.

Indīgās Pukpinjo ved uz īpašu iestādi, kur tām tiek noņemta inde pretinžu izgatavošanai. Savukārt pitonus, kuri nav indīgi, glābējs aprūpē pats savā iecirknī, tos barojot un laiku pa laikam apšļakstot ar ūdeni līdz brīdim, kad čūskas atkal tiks palaistas atpakaļ brīvībā tālāk no apdzīvotām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!