Ķīnas bankas un citas finanšu institūcijas 2008.gadā izšķērdējušas miljardiem juaņu, teikts ceturtdien publiskotajā Ķīnas Valsts kontroles paziņojumā.

2008.gadā veicot pārbaudes finanšu institūcijās, tika atklāts, ka 20 gadījumos izšķērdēti seši miljardi juaņu (489 miljoni latu), norādīja valsts kontrolieris Liu Dzjaji.

Vairumā šo gadījumu bija iesaistītas trīs lielākās Ķīnas valsts bankas - "Industrial and Commercial Bank of China", "Bank of China" un "Construction Bank of China".

"Šo trīs banku un citu finanšu institūciju pārbaude sekmēs fondu tirgu veselīgu attīstību, jo šīs pārbaudes var palielināt uzticību, sabiedrībai nodrošinot patiesu, precīzu un pilnīgu informāciju," sacīja Liu.

Lielākā daļa izšķērdēto līdzekļu jau ir atmaksāta, taču policija vēl izmeklē daži gadījumi, piebilda valsts kontrolieris.

Viņš arī pavēstīja, ka nekādas pretlikumīgas darbības netika atrastas saistībā ar Ķīnas četru triljonu juaņu (326 miljardu latu) vērto ekonomikas stimulēšanas plānu un līdzekļiem, kas atvēlēti pagājušajā gadā zemestrīces nopostīto reģionu atjaunošanai.

Ķīnas prezidents Hu Dzjiņtao jau vairākkārt ir uzsvēris, ka korupcija ir lielākais drauds valdības stabilitātei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!