Vandaļi Krasnojarskā Sibīrijas austrumos apgānījuši 60 kapu vietas pilsētas ebreju kapsētā, pirmdien pavēstīja Krievijas Ebreju biedrību federācijas pārstāvis Timurs Kirejevs, piebilstot, ka šis ir trešais Krasnojarskas ebreju kapu postīšanas gadījums pēdējo gadu laikā.
"Naktī no 7. uz 8.oktobri Krasnojarskas ebreju kapos tika pastrādāts vandalisma akts - apgāzti un sadauzīti 64 kapu pieminekļi," norādīja Kirejevs.

Vandāļi šai kapsētai uzbrukuši arī 1998. un 2001.gadā, paskaidroja Kirejevs un piebilda, ka pēdējo gadu laikā uz Krasnojarskas sinagogas sienām vairākkārtīgi parādījušies antisemītiski uzraksti.

Ebreju kapi atrodas Krasnojarskas centrā, bet netiek apsargāti. Par kapsētu uzturēšanu atbildīgā iestāde apņēmusies piedalīties izpostīto kapu atjaunošanas darbos.

Rasistu uzbrukumi Krievijā ir izplatīta parādība. Pēdējā gada laikā notikuši 539 rasistu uzbrukumi, kas 54 gadījumos beidzās ar upuru nāvi, pavēstīja sabiedriskā organizācija "Sova", kas analizē rasistu vardarbību Krievijā. Salīdzinot ar 2005.gadu, rasistu uzbrukumu skaits ir palielinājies par 17%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!