Varšavas pašvaldība ceturtdien atļāva pilsētā 10.jūnijā sarīkot geju tiesību aizstāvju gājienu un pret homoseksuālistiem noskaņoto ultralabējo aktīvistu demonstrāciju tajā pašā dienā.
Abi gājieni notiks vienlaikus un vienā vietā, tomēr tie virzīsies pretējos virzienos.

"Vienlīdzības parādes" organizatori saka, ka paredz aptuveni 1500 cilvēku, no kuriem daudzi būs no ārzemēm, piedalīšanos gājienā, lai paustu atbalstu gejiem Polijā, kuri sūdzas, ka ir neiecietības upuri.

Paredzams, ka gājienā Varšavā piedalīsies Vācijas Zaļo partijas vadītāja Klaudija Rota un partijas deputāts Folkers Beks, kuram pagājušajā sestdienā uzbruka aizliegtas geju demonstrācijā laikā Maskavā.

Katolisko nacionālistu Polijas jaunatnes organizācija cer, ka aptuveni 500 cilvēku tajā pašā dienā piedalīsies pret geju gājienu vērstā demonstrācijā, lai protestētu pret "homoseksuālisma propagandu" un paustu atbalstu ģimenes vērtībām.

2004. un 2005.gadā Varšavas mērs Lehs Kačiņskis, kurš decembrī ievēlēts par Polijas prezidentu, geju gājienus bija aizliedzis.

Vairāki tūkstoši cilvēku pagājušajā gadā ignorēja aizliegumu un devās gājienā cauri galvaspilsētas centram. Tiesas vēlāk nolēma, ka Kačiņska noteiktais aizliegums bijis nelikumīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!