Varšavieši un Polijas galvaspilsētas ciemiņi karstajā laikā varēs veldzēties zem vairāku ugundzēsēju hidrantu mestajām ūdens strūklām, vēsta laikraksts "Gazeta Wyborcza".

Lielais karstums pamudinājis pilsētas vadību ķerties pie neierastiem līdzekļiem, kas palīdzētu cilvēkiem vieglāk pārciest svelmi. Pirmais hidrants, no kura šļācas dzīvinošās strūklas, jau sācis darboties Pils laukumā un tūdaļ izpelnījies pilsētnieku un tūristu atzinību. "Labāk nekā dušā," priecājušies viesi no Vroclavas.

Jau tuvākajā laikā paredzēts ierīkot cilvēku iecienītākajās Varšavas vietās vēl 12 šādas atveldzēšanās iekārtas, kas spēj raidīt ūdens pilieniņu miglu līdz pat 15 metrus tālu un četrus metrus augstu. Tās darbosies ik dienas no plkst.10 līdz 18, kamēr vien pieturēsies karstums.

Ugunsdzēsībā šādas iekārtas tiek izmantotas, lai norobežotu degšanas perēkli no apkaimes, un stundā tās patērē aptuveni trīs kubikmetrus ūdens.

Galvaspilsētas piemēram jau sekojusi arī Vroclava, tikmēr Varšavas un Krakovas pašvaldības sarūpējušas cisternas ar dzeramo ūdeni, kas cilvēkiem tiek dalīts bez maksas.

Varšavā krasi pieauguši saldējuma, atspirdzinošo dzērienu un ventilatoru pārdošanas apjomi. Pēc kompānijas "Nilsen" datiem, pērn par atspirdzinošajiem dzērieniem poļi izdevuši 2,5 miljardus zlotu (433 miljonus latu), bet paredzams, ka šā gada rādītāji būs daudz augstāki.

Kondicionēšanas iekārtas un ventilatori Polijā kļuvuši par deficītu. "Kopš jūnija sākuma esam pārdevuši gandrīz desmit reizes vairāk ventilatoru un citu atvēsināšanas ierīču nekā attiecīgajā laikā pērn," atzinuši šādu iekārtu tirdzniecības kompānijas "Media Saturn Holding Polska" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!