Slavenais vilciena aplaupītājs Ronijs Bigss nolēmis atgriezties Lielbritānijā, informē laikraksts "The Sun". 71 gadus vecais Bigss, kurš 35 gadus pavadījis, bēguļojot no policijas un patlaban spēpjas Riodežaneiro, sacījis: "Esmu gatavs saņemt jebkādu sodu, kāds man tiks piespriests."
"Ceru, ka viņi parādīs žēlsirdību," piebilda novecojošais un slimais noziedznieks. "Es vairs nespēju bēguļot."

Pārciestā trieka Bigsam atņēmusi runasspējas, tāpēc savas domas izsaka rakstiski.

Laupītājs nosūtījis pa e-pastu vēstuli Skotlendjardam, lūdzot izsniegt viņam pasi.

E-pasta vēstulē bija teikts: "Es vēlos padoties. Man ir nepieciešama pase ceļojumam uz Lielbritāniju... Esmu gatavs arestam, tikko ieradīšos Hitrovas lidostā un pakļaušos likuma noteiktajam procesam."

Kā pierādījumu, ka šis paziņojums ir īsts, Bigss vēstulei pievienojis arī savu īkšķa nospiedumu, kas sakrīt ar Skotlendjarda noziedznieku arhīvā esošās Lielās vilciena aplaupīšanas lietai pievienotajiem pirkstu nospiedumiem.

Par 1963.gadā veikto vilciena aplaupīšanu Bigsam vēl oficiāli būs jāizcieš 28 gadi ieslodzījumā no 30 piespriestajiem, taču Bigss cer, ka viņa sliktā veselības stāvokļa dēļ viņš tiks ievietots cietuma slimnīcā, kamēr varas iestādes izlems, ko ar viņu iesākt.

Bigss bija viens no 15 vīru bandas, kas 1963.gada augustā uzbruka vilcienam, kas no Glazgovas devās uz Londonu, un nolaupīja 2 600 000 sterliņu mārciņu, kas tolaik bija rekordliels laupījums.

Laupītāju banda tika arestēta, un Bigsam tika piespriests 30 gadus ilgs cietumsods, taču, 15 mēnešus nosēdējis Vondsvortas cietumā, viņš no tā izbēga, ar virvju kāpņu palīdzību pārrāpjoties 25 pēdu augstai sienai un ielecot mēbeļu kravas autofurgonā, piezemējoties tieši uz matrača. Šo sensacionālo bēgšanu bija ieplānojis Bigsa draugs Pols Sīborns, kurš nu jau ir miris.

Bigss aizbēga uz Franciju, kur viņam tika veikta plastiskā operācija, tad viņš devās uz Austrāliju, kur viņam pievienojās sieva Čarmiana un abi dēli. Ozā viņiem piedzima trešais dēls.

Vēlāk viņš bija spiests bēgt uz Dienvidameriku, kur visus šos gadus viņam ar dažādiem viltīgiem trikiem bija izdevies izvairīties no izdošanas Lielbritānijai un stāšanās tiesas priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!