Gandrīz jebkurš pusaudzis atzīst, ka jautājumā par to, vai iesaistīties seksuālās attiecībās, viņš vai viņa kaut nedaudz, tomēr ietekmējas no savu vienaudžu viedokļa, taču daudzi padsmitnieki saka, ka vecāku viedoklis viņiem ir vēl svarīgāks, liecina nesen veiktā aptauja par pusaudžu un pieaugušo attieksmi pret seksu.
"Kas attiecas uz seksu, tad daudziem vecākiem šķiet, ka viņi zaudējuši kontroli pār saviem bērniem, kas ietekmējas no saviem vienaudžiem un popkultūras. Mūsu aptauja sniedz citādu ainu," teikts ziņojumā, ko sagatavojusi Nacionālā kampaņa pusaudžu grūtniecības novēršanai.

Protams, tīņi ietekmējas arī viens no otra. Meitenes saka, ka parasti spiedienu izdara viņu potenciālie seksa partneri. Savukārt zēni izjūt savu draugu spiedienu.

Tomēr, atbildot uz jautājumu, kam piederētu galīgais vārds jautājumā par to, vai uzsākt dzimumdzīvi, 38 procenti respondentu apgalvo, ka vecākiem, un tikai 32 procenti kā noteicošo min draugu viedokli.

Savukārt, kad vecākiem tika uzdots jautājums, kas, pēc viņu domām, visspēcīgāk ietekmē pusaudžus, 50 procenti atbildēja, ka draugi, un tikai 32 procenti - ka vecāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!