Foto: EPA/LETA
Saskaņā ar provizoriskiem rezultātiem, svētdien notikušajās parlamenta vēlēšanās Kirgizstānā vadībā izvirzījusies opozīcijas partija "Ata-Žurt", vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēc 88% balsu saskaitīšanas "Ata-Žurt", kuru uzskata par tuvu stāvošo gāztajam prezidentam Kurmanbekam Bakijevam, iegūst vairāk nekā 8,6% balsu.

Tai seko Sociāldemokrātiskā partija ar bijušo pagaidu valdības vicepremjeru Almazbeku Atambajevu vadībā - 8%.

Trešajā vietā ir partija "Ar-Namis" bijušā premjerministra Feliksa Kulova vadībā (6,94%), ceturtajā - "Republika" ar 6,85% balsu un piektajā - sociālistu partija "Ata Meken" (6,08%).

Vēlēšanu komisijas loceklis Muradils Džandžalbekos paziņoja, ka 0,5% reģionālo barjeru pārvarēja šīs pašas piecas partijas.

Sociāldemokrātiskā partija un "Ata Meken" tiek uzskatītas par valdošajām partijām, bet pārējās - par opozīcijas.

Kopumā, pēc Vēlēšanu komisijas datiem, vēlēšanās piedalījušies 56,59% valstī reģistrēto vēlētāju.

Kā vēstīts, aprīļa sākumā Bakijeva valdība tika gāzta un pie varas nāca opozīcija Rozas Otunbajevas vadībā. Apvērsuma laikā gājuši bojā vairāk nekā 80 cilvēki, par ko jaunā valdība vaino Bakijevu un viņa sabiedrotos.

Gāztais prezidents pametis valsti.

Vēlāk Bakijeva dzimtajos valsts dienvidos sākās etniskie nemieri, kuros gājuši bojā vairāk nekā 300 cilvēki, bet vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju bija spiesti pamest savas mājas un bēgt uz kaimiņvalsti Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!