Lielākā daļa, proti 69,6% līdz šim nobalsojušo vēlētāju savas balsis ir atdevušas Dmitrijam Medvedevam, kurš jau iepriekš tika uzskatīts par visticamāko kandidātu uz Krievijas prezidenta amatu, vēsta BBC, atsaucoties uz sabiedriskās domas izpētes aģentūras "VTsIOM" veiktās vēlētāju aptaujas rezultātiem.
Tādējādi Medvedevs galīgo uzvaru vēlēšanās varētu gūt jau to pirmajā kārtā.

Savukārt provizoriskie vēlēšanu rezultāti, pēc saskaitītiem 15% balsu liecina, ka Medvedevs saņēmis 64,5% balsu, bet viņa tuvākais sekotājs - Krievijas komunistu izvirzītais prezidenta amata kandidāts Genādijs Zjuganovs - tikai nepilnus 20%.

Medvedevs, pašreizējais Krievijas pirmais vicepremjers, tika uzskatīts par favorītu jau krietnu laiku pirms vēlēšanām. Viņa konkurenti vēlēšanās bija jau minētais komunists Zjuganovs, radikālo nacionālistu pārstāvis Vladimirs Žirinovskis, kā arī mazpazīstamais demokrātu partijas pārstāvis Andrejs Bogdanovs. Pēc jau minētās aptaujas datiem, šie divi kandidāti ir ieguvuši tikai 11,4% un 1,8% balsu attiecīgi.

Pēc oficiālajiem datiem, vēlētāju aktivitāte sasniegusi 60%, tomēr saņemtas sūdzības, ka vietām uzņēmumu vadība likusi saviem strādniekiem piedalīties vēlēšanās.

Arī oficiāli vēlētāju atsaucība tika dažādi veicināta: iedzīvotājus pie vēlēšanu urnām centās pievilināt ar bezmaksas kino biļetēm, uzkodām un citiem piedāvājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!