Foto: AFP/Scanpix

Naftas pārstrādes rūpnīcā Amvajas pilsētā Venecuēlā, kur sestdien notika postošs sprādziens, turpinās ugunsgrēks, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Divas naftas produktu uzglabāšanas cisternas joprojām ir liesmu pārņemtas, bet amatpersonas ziņo, ka kontrolē situāciju. Visu svētdienu no rūpnīcas teritorijas bija redzami paceļamies melni dūmu mutuļi. Dzēšanas darbus apgrūtina vējš un tā virziena maiņa, pastāstīja ugunsdzēsēji.


Sprādzienā un ugunsgrēkā vienā no pasaules lielākajām naftas pārstrādes rūpnīcām bojā gājušo skaits pieaudzis līdz 41 cilvēkam, bet vēl desmitiem ir ievainoti.

Svētdien katastrofas vietu apmeklēja Venecuēlas prezidents Ugo Čavess, kurš izsludinājis trīs dienu ilgas sēras un norīkojis sākt notikušā izmeklēšanu.

“Delfi”, atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka Venecuēlas lielākajā naftas pārstrādes rūpnīcā sestdien notika gāzes sprādziens un ugunsgrēks.

Bojāgājušo vidū ir desmit gadu vecs bērns, bet vairākums upuru ir Nacionālās gvardes karavīri, kas bija dislocēti rūpnīcas teritorijā.

Naftas pārstrādes rūpnīcā notikusi gāzes noplūde, izveidojies gāzes mākonis, notikusi eksplozija un izcēlies ugunsgrēks, nodarot lielus postījumus rūpnīcai un ēkām, kas atrodas rūpnīcas tuvumā.

Naftas pārstrādes rūpnīca atrodas Amvajas pilsētā Venecuēlas ziemeļrietumos, un ir daļa no valsts naftas kompānijas PDVSA piederošā Paragvanas naftas pārstrādes kompleksa, kas ir lielākais pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!