Foto: AP/Scanpix
Venecuēlas parlamentā otrdien izcēlies kautiņš, politiķiem liekot lietā dūres, lai aizstāvētu savu viedokli par nesen notikušajām prezidenta vēlēšanām.

Kautiņš izcēlies pēc tam, kad parlamentā tika pieņemts lēmums aizliegt opozīcijas deputātiem uzstāties, iekams viņi nav atzinuši Nikolasa Maduro pārvēlēšanu prezidenta amatā.

Ar asiņainām sejām un nobrāzumiem no sēžu zāles izgāja gan opozīcijas politiķi, gan Maduro atbalstītāji. Abas puses notikušajā vainoja viena otru.

Jau ziņots, ka saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem 14.aprīlī aizvadītajās vēlēšanās ar nelielu balsu pārsvaru uzvarēja šogad mirušā valsts līdera Ugo Čavesa protežē un līdzšinējais prezidenta pienākumu izpildītājs Nikolass Maduro. Bet opozīcijas virzītais kandidāts Enrike Kapriless savu sakāvi nav atzinis un pieprasījis balsu pārskaitīšanu.

Tomēr Centrālā Vēlēšanu padome ir noraidījusi viņa līgumu pārskaitīt visas balsis un 6.maijā sāksies tikai daļēja balsu pārskaitīšana.

Kapriless uzskata, ka tā nebūs godīga, jo Centrālā Vēlēšanu padome, pēc politiķa domām, tikai izpilda valdības rīkojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!