Foto: LETA

Latvijas vēstniecībā Japānā ceturtdien noticis pasākums, kas bija veltīts latviešu ēdienu popularizēšanai un kuru vadīja šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

Atklājot pasākumu, vēstnieks Japānā Normans Penke iepazīstināja klātesošos ar Latvijas vēsturi, kultūru un tūrisma iespējām, un aicināja viņus apmeklēt Latviju, lai izbaudītu latviešu virtuves daudzveidību. Līdzīgi kā Japānā, arī Latvijā ēdienu gatavošanā tradicionāli tiek izmantotas sezonālās dabas veltes un liela uzmanība tiek veltīta ēdiena svaigumam un kvalitātei. Mārtiņš Rītiņš iepazīstināja Japānas lielākos masu medijus ar latviešu virtuves tradīcijām un mūsdienu tendencēm, demonstrējot latviešu ēdienu gatavošanu no produktiem, kas pieejami gan Latvijā, gan Japānā.

Gastronomiskais tūrisms ir ļoti populārs, un citu zemju nacionālo ēdienu iepazīšana japāņiem vienmēr izraisa lielu interesi. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 60 Japānas lielāko masu mediju pārstāvji, ēdienu apskatu veidotāji un ar tūrisma nozari, un restorānu uzņēmējdarbību saistītie profesionāļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!