Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vētras "Ida" izraisītajos plūdos Ņujorkā un tās apkārtnē gājuši bojā 45 cilvēki, ceturtdien paziņoja ASV amatpersonas.

Lai gan "Ida", kas svētdien sasniedza ASV dienviddaļu kā ceturtās kategorijas orkāns, virzoties uz ziemeļiem, lielā mērā zaudējusi savu spēku, tā izraisījusi virpuļviesuļus un plūdus arī Ņujorkas reģionā.

Džona Kenedija un Lagardijas lidostās tika atcelti simtiem avioreisu. Lidojumi atcelti arī Ņuarkas lidostā, kur applūdis terminālis.

Plūdu dēļ Ņujorkā tika slēgti daudzi ceļi, tostarp Manhetenā, Bronksā un Kvīnsā. Vietām ielas pārvērtās upēs un pārplūda arī metro stacijas. Tādēļ tika ievērojami traucēta sabiedriskā transporta darbība.

Nacionālais Meteoroloģijas dienests ziņoja, ka Centrālparkā stundas laikā nolijuši 80 milimetri nokrišņu, tai kļūstot par nokrišņiem bagātāko stundu rajona vēsturē.

Ņūdžersijas štatā gājuši bojā 23 cilvēki. Vairākums no viņiem zaudēja dzīvību, kad pēkšņo plūdu dēļ tika iesprostoti savos automobiļos.

Ņujorkā ir 12 bojāgājušie, no kuriem 11 nespēja izkļūt no applūdušajiem pagrabstāvu dzīvokļiem.

Trīs cilvēki gājuši bojā Ņujorkas štata Vestčesteras apriņķī, pieci - Pensilvānijā, kā arī viens Konektikutā un viens Mērilendā.

Ņujorkas, Pensilvānijas un Ņūdžersijas štatos tika pārtraukta elektroapgāde apmēram 200 000 mājokļu.

ASV prezidents Džo Baidens plāno piektdien doties uz Luiziānu, kur "Ida" nopostīja ēkas un atstāja bez elektroapgādes vairāk nekā miljonu mājsaimniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!