Polijas valdības plāni būvēt autoceļu "Via Baltica" caur Augustovskas, Bebžas un Knišinskas mežiem iznīcinās ērgļu, rubeņu, vilku un lūšu dzīves vidi, brīdina ekologi.
Autoceļš "Via Baltica", kas savieno Varšavu un Helsinkus caur Baltijas valstīm un Podlases reģionu Polijā, tiks būvēts par ES naudu, taču tā nesniegs finansējumu, ja nebūs pozitīva stratēģiskā novērtējuma par ceļa ietekmi uz vidi, otrdien atgādina laikraksts "Gazeta Wyborcza".

Teorētiski var tikt apspriesti divi autoceļa maršruti. Viens maršruts ved caur Lomžu, kas ir īsāks un mazāk kaitīgs videi, un otrs - caur Bjalistoku, kas būtu garāks un videi kaitīgāks. Kā apgalvo ekologi, Infrastruktūras ministrijas rīcība liecina, ka varas iestādes jau sen izvēlējušās pēdējo variantu.

Ekologi uzskata, ka labākais maršruts būtu caur Lomžu, citādi tiks iznīcināta dzīves vieta ļoti retām un vērtīgām savvaļas sugām. Ceļa trūkums dzīvniekiem būs līdzvērtīgs totālai katastrofai, brīdināja Polijas Zinātņu akadēmijas Zīdītāju pētniecības institūta profesors Vlodzimežs Jedžejevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!