Finanšu ministrs Einars Repše ir pieprasījis informāciju par kriminālprocesiem, kurus Valsts ieņēmumu dienests (VID) ierosinājis pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem, piektdien ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Ministra preses sekretārs Aleksis Jarockis laikrakstam apgalvojis, ka tā esot reakcija uz KNAB vadītāja Normunda Vilnīša vēstuli, kurā viņš lūdzis noskaidrot situāciju. Tiesa, KNAB laikrakstam apgalvojis, ka "Vilnītis nav lūdzis finanšu ministru sniegt informāciju par VID izmeklētajām krimināllietām, kurās ir iesaistīti KNAB darbinieki".

2008. gadā VID sāka pievērst pastiprinātu uzmanību KNAB darbinieku ienākumiem un tika uzsākti kriminālprocesi pret vairākiem darbiniekiem. KNAB savukārt uzsāka kriminālprocesu pret VID priekšnieka vietnieku Vladimiru Vaškeviču, kuram Satversmes aizsardzības birojs anulēja pielaidi valsts noslēpumam.

Pēdējā laikā VID un KNAB pretnostatīšana vairs nenotika, to atzīst gan šajās institūcijās strādājošie, gan politiķi. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) norādīja, ka "manā izpratnē konflikts starp VID un KNAB tika izsmelts, un nav dzirdēts, ka turpinātos".

Repše nepieprasot operatīvo informāciju un negrasoties iejaukties izmeklēšanas darbībā. Tiesa – vēstulē norādīts, ka VID ziņas par kriminālprocesiem jāsniedz atbilstoši tiesību normu prasībām, saskaņojot ar procesa virzītāju, taču Repše arī uzskaitījis sešas prasības, kuras obligāti vēlas zināt.

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) savukārt paudis sašutumu, uzskatot, ka šāda Repšes rīcība ir klaja iejaukšanās. Viņš norādījis, ka tiesisko kārtību uzrauga ģenerālprokurors, nevis to nosaka "ekscentriska politiķa untumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!