Krievijas Dagestānas Republikā jau vairākas dienas notiekošo kravas automašīnu šoferu protestu pie Manas pret pārvadāšanas nodevas "Platon" sistēmu piektdien ielenkuši bruņoti Nacionālās gvardes karavīri, un ielenkums turpinās arī sestdien, ziņo medijs "Polit.ru".

Atsaucoties uz pazīstamā krievu žurnālista Arsēnija Vesņina ierakstu tviterī, medijs vēsta, ka protestētāji sakāpuši uz kravas automašīnu jumtiem.

Krievijas Kravu pārvadātāju asociācijas pārstāvis Anatolijs Šilovs norādījis, ka bruņoti vīri protestētājus ielenkuši piektdienas rītā. Tālbraucēju protesti sestdien turpinās arī citviet Krievijā, bet vismasveidīgākie esot tieši Dagestānā.

Pēc aculiecinieku ziņām uz šosejas pie Dagestānas Manas pilsētas sapulcējušies aptuveni 600 protestētāji, kuru automašīnas daļēji ierobežo satiksmi. Savukārt viņus ielenkt ieradušies atuveni 200 OMON virsnieki. Viņi izvietojušies ap protestētājiem pa aptuveni kilometru lielu perimetru.

Krievijā no 15. novembra ieviesta ceļu maksas iekasēšanas sistēma "Platon", kas izraisījusi pārvadātāju sašutumu ar savu augsto maksu, izraisot stihiskus protestus, kuru laikā jau vairākkārt bloķētas dažādas automaģistrāles visā Krievijā.

Kravu pārvadātāji pieprasa atcelt sistēmu "Platon" un novērst mēģinājumus ieviest līdzīgas sistēmas nākotnē. Tāpat viņi pieprasa sodīt tos, kas piedāvāja un ieviesa šo sistēmu - konkrēti Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvos oligarhus brāļus Arkādiju un Romānu Rotenbergus, premjerministru Dmitriju Medvedevu un vēl virkni amatpersonu.

Viņi arī pieprasa atcelt transporta nodevu lielkravu automašīnām, ierobežot cenu pieaugumu degvielai un rezerves daļām, kā arī sniegt kredīta atvieglojumus grūtībās nonākušiem pārvadātājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!