Foto: AP/Scanpix

Pirmdien vakarā Beļģijas galvaspilsētas Briseles lidostā bruņoti uzbrucēji nolaupījuši 10 kilogramus dimantu miljoniem dolāru vērtībā. Mediji videosižetā attēlojuši, kā noritējusi vērienīgā laupīšana.

Astoņi bruņoti un par policistiem pārģērbušies laupītāji lidostas teritorijā iekļuva ar divām automašīnām, pārsitot nožogojumu. Pēc tam, piedraudot ar ieročiem, no inkasentu automašīnas savākuši pavisam 120 paciņas ar dimantiem, skaidro aģentūra "Reuters".

Maskētie uzbrucēji neraidīja nevienu šāvienu un laupīšanu paveica dažu minūšu laikā. Laupītāji no lidostas aizbrauca pa to pašu žogā izsisto caurumu.Viena no automašīnām vēlāk sadegusi atrasta netālu no lidostas.

Policija norāda, ka noziedznieki vērienīgajai laupīšanai bijuši labi sagatavojušies. Viss noticis tik ātri un klusi, ka neko nav manījuši arī pasažieri, kas atradās lidmašīnā, informē "Reuters".

Noziedznieki aplaupīja inkasācijas un vērtslietu pārvadāšanas firmas "Brink's" furgonu laikā, kad tā saturs tika iekrauts Šveices lidmašīnā, kura gatavojās izlidot uz Cīrihi.

"Delfi" jau vēstīja, ka vērienīgas un pārdrošas dimantu laupīšanas ir notikušas arī iepriekš.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!