Ukrainas brīvprātīgo bataljona "Aidar" rindas papildinājuši jauni biedri, kuri izgājuši vairāku nedēļu ilgas apmācības profesionālu instruktoru vadībā un nu tiek izvietoti pozīcijās pie Luhanskas apgabala pilsētas "Ščastjas", lai piedalītos cīņās pret promaskaviskajiem kaujiniekiem, informē Ukrainas Armijas televīzija.

Video redzams, kā karavīri mācībās šauj ar granātmetējiem un triecienšautenēm, kā arī vingrinās uguns un kustības taktikā. Izmantotais granātmetējs, domājams, ir RPG-18 "Muha" ("Muša").

Brīvprātīgais Deniss stāsta, ka sākumā piegādājis karavīriem cilvēku saziedoto palīdzību, bet tad aizdomājies, ka, ja šo vīru nebūtu, iebrucēji dotos tālāk uz priekšu, bet viņš pats tai laikā sēž mājās.  

"Mana sirdsapziņa un vīrieša gods lika man braukt uz šejieni. Iziet to visu pašam, lai būtu gatavs aizsargāt sevi, savu ģimeni, mūsu tautu," stāsta Deniss.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kijeva un Rietumi apsūdz Maskavu ieroču, tehnikas un kaujinieku nosūtīšanā uz Ukrainu, kā arī miera plāna nosacījumu neievērošanā. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!