10. Ķīnas Starptautiskajā aviācijas un kosmonautikas izstādē pasaules apdzīvotākā valsts pirmo reizi publiski izrādījusi savas modernākās augstas precizitātes vadāmās raķetes, vēsta aģentūra "Reuters".

Jaunākās "Weishi" ("Sargs") sērijas vadāmās raķetes izstrādājusi Ķīnas Kosmosa zinātnes un tehnoloģiju korporācija (CASC).

Viena no izstādītajām ir "Weishi-43" sistēma, kas var izšaut vairākas raķetes. "Tā var riņķot virs mērķa. Šī procesa laikā pirms uzbrukuma sistēma novēros apkārtnes īpatnības mērķa tuvumā," skaidro CASC pārstāvis Fengs Qiangs.

Precīzai mērķu iznīcināšanai sistēma uzdevumā var iesaistīt "Weishi-33" raķetes, bet nospiedošas uguns radīšanai - "Weishi-22", viņš turpina.

Līdzās "Weishi" raķetēm izstādē, kas Ķīnas pilsētā Džuhai notiek no 11. līdz 16. novembrim, apskatāma arī cita veida spārnotā munīcija. Izstrādātāji norāda, ka šie ieroči ir daudz precīzāki un darbojas lielākā attālumā nekā tradicionālas bumbas.

Kamēr bumba atrodas lidmašīnā, tās spārni ir sakļauti, bet pēc tās izmešanas tie atveras. Tādā veidā no lidmašīnas palaista spridzekļa precizitāte sasniedz 15 metrus agrāko simtu metru vietā, tas arī var tik palaists no daudz lielāka attāluma - darbības rādiuss sasniedz 150 kilometrus, skaidro Fengs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!