Ķīna noslēgusi sava līdz šim lielākā drona "Caihong-5" (Varavīksne-5)izmēģinājumus, tostarp veiksmīgi norisinājies tā pirmais lidojums, ziņo RT. Drons atzīts par gatavu masu ražošanai.

Aptuveni 21 metru platais vidējā augstumā un ilgiem lidojumiem paredzētais drons gaisā varot pacelt līdz vienai tonnai smagu kravu, ziņo "China Global Television Network". Ķīnas kosmosa zinātnes un tehnoloģiju korporācijas (CASC) izgatavotais bezpilota lidaparāts spēj gaisā palikt līdz pat 60 stundām un pieveikt līdz pat 10 000 kilometru lielu distanci.

Dronam paredzēts visai plašs pielietojums – tas izmantojams novērošanas, izlūkošanas, patruļu, mērķu noteikšanas un uzbrukumu operācijām. Publiskotajā izmēģinājumu video redzams, ka tas jau veiksmīgi likvidē mērķi uz zemes.

The mass-production model of China's unmanned aerial vehicle CH-5, or "Rainbow 5", completed its trial flight Friday pic.twitter.com/WUj55LsRQP
— China Xinhua News (@XHNews) July 15, 2017


Kopš tā pirmās demonstrācijas Ķīnas aviošovā pērn, tas jau piedzīvojis vairākus uzlabojumus, un "Caihong-5" projekta vadošais inženieris Ši Vens norāda, ka tas patlaban ir viens no spējīgākajiem pasaulē. Paredzams, ka pašmāju spēkiem, un klientiem ārzemēs tiks piedāvātas dažādas drona modifikācijas versijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!