Foto: Kadrs no video

Krievijas Federācijas Piejūras novadā valsts pašos austrumos satiksmes autobuss nedēļas nogalē notriecis tīģeri, liecina novērošanas kameru uzņemti video.

Viena kamera fiksējusi skatu uz notikušo no autobusa salona puses. Tajā redzams, ka satiksmes līdzeklis diennakts tumšajā laikā brauc pa tīru šoseju un apsnigušas ir vienīgi ceļa malas.

Pēkšņi nozibsnī tīģera apveids, dzīvniekam izlecot autobusam priekšā, un pēc trieciena autobusa šoferis strauji bremzē. Šoferis nobrauc tuvāk ceļa malai un lēnām kāpina transportlīdzekli atpakaļ līdz priekšā auto lukturu gaismās skaidri apskatāms lielā kaķa siluets.

Otrs video, visticamāk, ar telefonu filmēts no kāda auto, kas incidenta vietā nonācis īsi pēc notikušā. Abos videomateriālos var novērot, ka lielais dzīvnieks guļ un tikai brīžiem paceļ galvu. Tīģeris turpinājis elpot un neviens no aculieciniekiem drošības dēļ savus transportlīdzekļus tā arī nav pametis.

Notriektais kaķis ir Amūras tīģeris, vēlāk apstiprināja Maskavā un Vladivostokā bāzētā nevalstiskā organizācija "Amūras tīģeru centrs". Centra pārstāvji arī sazinājušies ar aculieciniekiem un atklāj faktus, kas video nav redzami – dzīvnieks brīdi pagulējis uz ceļa, bet pēc tam spējis piecelties un saviem spēkiem iegājis mežā.

Organizācijas pārstāvji gan norāda, ka vēlāk tas no gūtajiem ievainojumiem tomēr miris. Zvēra mirstīgās atliekas ļāvušas noteikt, ka notriektais kaķis ir četrus līdz piecus mēnešus vecs Amūras tīģera jaunulis.

Incidents noticis vēlā sestdienas vakarā pie Gogoļevkas ciema. Amūras tīģeri šajā apvidū ir relatīvi ierasti – visā pasaulē saglabājušies vien līdz 600 globāli par aizsargājamo dzīvnieku noteiktās sugas īpatņiem. Pat šis nelielais skaits ir uzskatāms par "Amūras tīģeru centra" un līdzīgu nevalstisko organizāciju tīģeru aizsardzības un pavairošanas darba rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!