Foto: Kadrs no video
Piemaskavā rīkotajā ikgadējā Aizsardzības ministrijas aizsardzības tehnoloģiju izstādē otrdien plašākai sabiedrībai pirmoreiz prezentēts drons, kas ne tikai attāli līdzinās putnam, bet pat mērķtiecīgi krāsots, lai izskatītos pēc lidojumā esošas pūces, atsaucoties uz TASS, vēsta "The Moscow Times".

Krievijas bezpilota lidaparāts demonstrēts paceļamies no zālāja pēc īsa ieskrējiena. Tas aprīkots ar lāzera staru, kas paredzēts vadāmo aviācijas un artilērijas ieroču mērķu noteikšanai.

Drons ir tikai piecus kilogramus smags un attiecīgi to var pārnēsāt, palaist un vadīt viens cilvēks. Tas spēj bez apstājas lidot aptuveni 40 minūtes, kuru laikā tas varot pieveikt aptuveni 20 kilometrus, un identificēt mērķus desmit metru attālumā.

Medijs norāda, ka sajaukt ar pūci dronu gan varot tikai no liela attāluma, bet desmit metru distancē skaidri redzama pārāk lielā galva un caurspīdīgais kupols, aiz kura slēpjas novērošanas aparatūra un lāzers.

"Interfax" savukārt ziņo, ka drona āriene esot pielāgojama un brīvi maināma, lai tas izskatītos pēc kādas citas sugas putna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!