Šonedēļ Igaunijā risinājusies asa sižeta filmas cienīga pakaļdzīšanās, vēsta igauņu masu mediji.

Igaunijas policija publiskojusi video ar pakaļdzīšanos, kas sākusies pēc tam, kad saņemta informācija par degvielas uzpildes stacijas (DUS) "Statoil" aplaupīšanu. No DUS cilvēki, tērpušies policistu formās, nozaguši degvielu.

Policijas patruļa pamanījusi meklējamo auto "Volvo S40" un likusi vadītājam apstāties. Tomēr iespējamie zagļi nav reaģējuši un sākuši bēgšanu. Bēgļi ar auto braukuši pārgalvīgi, brīžiem pieļaujamais ātrums pārsniegts pat par 80 kilometriem stundā.

Pakaļdzīšanās laikā policijas darbinieki veikuši arī brīdinājuma šāvienus gaisā, vēlāk ar tēmētiem šāvieniem cauršāvuši auto riepas. Tomēr bēgļi turpinājuši ar bojātu auto braukt, bet viens no bēgļiem sācis mērķēt policistu virzienā ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu. Drošības dēļ policisti nedaudz ieturējuši distanci, jo bijis arī lietains un braukšana lielā ātrumā nav bijusi droša.

Pēc vairāku minūšu pakaļdzīšanās "Volvo" nenoturējās uz ceļa un ieslīdēja grāvī. Policijas pavēlēm mašīnā esošie cilvēki nav pakļāvušies, tāpēc policisti ar aizsargvairogiem pietuvojušies "Volvo". Draudot ar ieročiem, zagļi tika aizturēti - tie izrādījušies trīs jaunieši (divi 15 gadu veci, viens 17 gadu vecs).

Policija mašīnā atrada kannu ar nozagto degvielu, policistu formu, kā arī gaisa pistoli, ar kuru tika draudēts policistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!