Uzbekistānā sabiedrības uzmanību pēdējās dienās piesaistījis kāds video, kurā jaunam vīrietim baltā kleitā un parūkā Andidžonas pilsētā vardarbīgi uzbrūk naidīgu cilvēku bars, raksta medijs "Eurasia Net".

Video izsaucis plašas debates par sabiedrības toleranci un homoseksuālu cilvēku apspiestību šajā Centrālāzijas valstī. Video redzams, ka vīrietim uzbrūkošie cilvēki viņu saukā par geju, kā arī sit un sper pa seju, norauj parūku un spļauj virsū, izrādīdami savu nepatiku pret pašu pieņemto ideju par viņa seksuālo orientāciju.

Jaunais vīrietis gan uzbrucējiem apgalvo, ka nav homoseksuāls un krievu kultūrai raksturīgajā Salatēva kompanjones Sniegbaltītes kostīmā saģērbies, lai dotos uz gadumijas ballīti. Turklāt video redzams, ka tuvumā ir arī otrs cilvēks Salatēva kostīmā.

Kāds vietējais žurnālists Muatars Ibrajevs "Eurasia Net" pat norāda, ka "ielās izgājis jauns vīrietis ar meikapu un kleitu, protams, izsauc agresīvu cilvēku reakciju". "Kā vēl viņiem ar viņu vajadzēja rīkoties?" viņš vaicājis.

Pērn nu jau mirušais prezidents Islams Karimovs norādījis, ka viendzimuma attiecības ir "nevēlams Rietumu kultūras fenomens". Oficiāli homoseksuāli sakari Uzbekistānā ir nelegāli un var tikt sodīti ar līdz pat trim gadiem ilgu cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!