Dramatiskus kadrus svētdien izdevies nofilmēt britu raidsabiedrības BBC komandai, kas Āfrikas jaunākajā valstī Dienvidsudānā kļuva par lieciniekiem nemiernieku uzbrukumam armijai.

BBC žurnālists un operators bijuši kopā ar valdības karavīriem, kas devušies uz frontes līniju pie Boras pilsētas, kad armijniekus no slēpņa sākuši apšaudīt nemiernieki.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, tad to var redzēt šeit.

Jau vēstīts, ka Dienvidsudānā norisinās kaujas starp prezidenta Salvas Kīra spēkiem un viņa oponentam Riekam Mačaram uzticamiem kaujiniekiem, kuru rokās ir kritusi ar naftu bagāta reģiona galvaspilsēta Bentiu.

Kaujās kopš 15. decembra ir gājuši bojā vismaz 1000 cilvēku. Reģionālo līderu rīkotās pamiera sarunas ir nonākušas strupceļā. Kauju dēļ mājas pametuši gandrīz 200 000 cilvēku.

Domājams, ka bijušā viceprezidenta Mačara rīcībā ir vismaz 10 000 vīru - armijas dezertieri un viņa pārstāvētās etniskās nueru grupas kaujinieki.

Valstī notiek cīņa par varu - spriedze ir augsta kopš jūlijā prezidents Salva Kīrs atlaida valdību un savu vietnieku, kurš paziņoja, ka gribētu kandidēt 2015. gada prezidenta vēlēšanās.

Dienvidsudāna par neatkarīgu valsti kļuva 2011. gadā, kad pēc gadu desmitiem ilgušiem konfliktiem atdalījās no Sudānas. Ar naftu bagātajā valstī darbojas dažādas bruņotas grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!