Privāts televīzijas kanāls ir pārraidījis video ierakstu, kurā redzama Afganistānā nolaupītā palīdzības organizācijas darbiniece no Itālijas, informē ārvalstu mediji.
Amatpersonas ziņo, ka tā, visticamāk, ir 32 gadus vecā Klementīna Kantoni, kuras veselības stāvoklis, pēc ierakstā redzamā, ir apmierinošs.

Taču ir radušās nelielas neskaidrības par viņas nosaukto datumu, jo Kantoni teica: “Šodien ir svētdiena, 28.maijs.”

Kantoni strādāja palīdzības organizācijā “Care International”, un tika nolaupīta 16.maijā, kad bruņoti vīrieši lika viņai no savas automašīnas pārkāpt viņu vadītajā transportlīdzeklī Kabulas centrā.

Viņa ir strādājusi Afganistānā kopš 2003.gada septembra, un vadīja programmu, kuras ietvaros tika nodrošināta palīdzība vairāk nekā 10 000 karavīru atraitnēm un viņu bērniem.

Īsā videoierakstā redzama Kantoni, kas ietinusies segā sēž uz grīdas, un pie viņas deniņiem pielikti divi ieroči, informē BBC.

Itālijas ārlietu ministrijas preses sekretārs Paskāls Terasjano saka, ka šis video ir “uzticams”.

“Ierakstā redzamais ļauj mums pārliecināties, ka gūsteknes veselības stāvoklis ir labs,” viņš teica.

Pagājušajā nedēļā Afganistānas valdība kritizēja Itālijas vēstniecības darbiniekus, jo tie centās sazināties ar Kantoni nolaupītājiem un pārrunāt viņas atbrīvošanas iespējas.

“Mēs uzskatām, ka šāda veida kontakti nepalīdz sarunu risināšanā un neveicina Klementīnas drošu atbrīvošanu,” teica iekšlietu ministrijas preses sekretārs Luftulla Mašals.

Taču Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni sestdien paziņoja, ka ir pārliecināts, ka ķīlniece tiks atbrīvota.

“Pie šī jautājuma risināšanas strādā daudz cilvēku,” viņš teica.

Privātā televīzijas kanāla “Tolo TV” vadība neatklāj, kādā veidā video ieraksts nonācis tās rīcībā, raksta Reuters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!